Examenul de definitivat în învățământ: Profesorii susțin proba scrisă miercuri

de admin 2
0 comentariu 11 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Profesorii vor susține miercuri, 19 iulie 2023, proba scrisă din cadrul examenului de definitivat în învățământ.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele inițiale vor fi afișate pe data de 25 iulie 2023, iar în perioada 25-26 iulie vor fi înregistrate contestațiile.

Între 26 și 31 iulie se vor soluționa contestațiile, iar pe 1 august vor fi afișate rezultatele finale.

Ulterior, în perioada 1-4 august, tabelele nominale cu rezultatele candidaților vor fi transmise către Ministerul Educației, iar între 7 și 18 august rezultatele vor fi validate prin ordin al ministrului educației.

Potrivit metodologiei examenului de definitivat, candidații care sunt surprinși copiind, transmițând soluții sau având asupra lor materiale nepermise, chiar dacă nu le folosesc în momentul depistării, vor fi eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Aceeași măsură se aplică și în cazul oricărei alte tentative de fraudă.

Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor pierde dreptul de a se înscrie la examen în sesiunea imediat următoare, iar sesiunea în care au fost eliminați din examen va fi luată în considerare între cele trei sesiuni fără taxă prevăzute de lege.

Subiectele pentru proba scrisă sunt elaborate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe discipline/specialități, în conformitate cu programele specifice pentru examen, valabile pentru sesiunea respectivă, aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Examenul se organizează separat pentru fiecare funcție didactică de predare, pe discipline sau specialități, în conformitate cu Calendarul de organizare și desfășurare a examenului național pentru definitivare în învățământ, cunoscut ca “Calendar”, aprobat anual prin ordin al ministrului educației și cercetării.

Profesorii care promovează examenul vor dobândi dreptul de a preda în învățământul preuniversitar.

Drepturile salariale vor fi acordate profesorilor care au promovat examenul începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor celui în care s-a desfășurat examenul.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00