Marea este bună de îmbăiere, asigură specialiștii

de admin 2
0 comentariu 52 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

O nouă știre alarmantă a apărut în presa românească, susținând că apa mării din două stațiuni populare, Eforie Nord și Năvodari, este contaminată cu o bacterie periculoasă numită E-coli, existând riscul de îmbolnăvire. Cu toate acestea, situația nu este atât de gravă pe cât se crede inițial, conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP). De fapt, analizele ulterioare au arătat că calitatea apei în restul zonelor este bună și îmbăierea este permisă.

Au fost detectate concentrații mari de bacterie Escherichia Coli în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. De exemplu, la sfârșitul săptămânii trecute, nivelurile au depășit 1.300 de unități în Năvodari. Cu toate acestea, specialiștii asigură că pericolul de îmbolnăvire există doar pentru persoanele care înghit apa din mare, iar cei care doresc să se scalde în apele mării nu sunt în pericol. Mai mult decât atât, valoarea ridicată de 1.300 de unități este un rezultat singular și nu reflectă starea generală a apei.

“Discutăm despre un episod temporar, restul probelor prelevate din zonă indică o calitate bună a apei, ceea ce permite îmbăierea în siguranță. Monitorizarea calității apei este disponibilă pe site-ul dspct.ro”, au declarat reprezentanții DSP.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00