Titanul muzicii românești, pianistul Valentin Gheorghiu s-a stins din viață

by admin 2
0 comentariu 69 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Una dintre cele mai ilustre figuri ale muzicii românești, Valentin Gheorghiu, unul dintre cei mai de seamă pianiști din toate timpurile, a încetat din viață la vârsta de 95 de ani.

Valentin Gheorghiu a avut o carieră artistică impresionantă, întinsă pe parcursul a peste 80 de ani. Maestrul a studiat la Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică din București, urmând apoi Conservatorul Național de Muzică din Paris.

Debutul său în calitate de solist a avut loc în anul 1943, pe scena prestigiosului Ateneu Român. În 2018, la aniversarea vârstei de 90 de ani, Valentin Gheorghiu a fost distins de Președinția României cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național “Steaua României”, conform rador.ro.

“Familia Regală a primit cu tristețe vestea trecerii în eternitate a marelui pianist Valentin Gheorghiu. A făcut parte din juriile celor mai importante concursuri internaționale de pian, a realizat înregistrări memorabile la radio, televiziune și pentru case de discuri, fiind considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai epocii sale.

În anul 2011, Regele Mihai I i-a acordat maestrului Valentin Gheorghiu Decorația Regală “Nihil Sine Deo”. Majestatea Sa Custodele Coroanei transmite condoleanțe și compasiune familiei marelui pianist! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a comunicat Familia Regală a României.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00