Cercetătorii de la Harvard Medical School fac o descoperire revoluționară în domeniul îmbătrânirii și al bolilor asociate vârstei înaintate

de admin 2
0 comentariu 29 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Cercetătorii de la Harvard Medical School au realizat recent o descoperire inovatoare în domeniul îmbătrânirii și al bolilor cauzate de vârsta înaintată. Într-un studiu publicat în jurnalul Aging, echipa a prezentat o abordare chimică pentru reprogramarea celulelor la o stare mai tânără, un avans care anterior era posibil numai prin terapia genetică.

Această cercetare se bazează pe descoperirea factorilor Yamanaka, care au câștigat Premiul Nobel și sunt responsabili de transformarea celulelor adulte în celule stem pluripotente induse (iPSC). Cu toate acestea, cercetătorii s-au confruntat cu provocarea de a inversa procesul de îmbătrânire celulară fără a stimula dezvoltarea celulelor canceroase.

Echipa a analizat molecule care ar putea inversa îmbătrânirea celulară și ar putea rejuvena celulele umane. După o serie de cercetări, au identificat în cele din urmă șase combinații chimice care au reușit să restaureze starea de tinerețe a celulelor și să inverseze schimbările legate de vârstă la nivelul transcripției genetice într-un interval mai scurt de o săptămână.

În urma rezultatelor pozitive în ceea ce privește inversarea orbirii la maimuțe obținute în aprilie 2023, studiile clinice pe oameni pentru terapia genetică de inversare a îmbătrânirii sunt în curs de pregătire.

Această descoperire promițătoare reprezintă un pas important în dezvoltarea tratamentelor anti-îmbătrânire și deschide noi perspective pentru abordarea bolilor legate de vârstă. În viitor, această abordare chimică inovatoare ar putea avea un impact semnificativ în lupta împotriva procesului de îmbătrânire și ar putea oferi soluții terapeutice pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor în vârstă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00