Departamentul Apărării din SUA recunoaște eroarea de scriere care a dus la trimiterea milioanelor de e-mailuri către conturi din Mali

by admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-un anunț făcut luni, Departamentul Apărării din SUA a dezvăluit că o greșeală simplă de scriere a cauzat ca, în ultimii ani, milioane de e-mailuri destinate angajaților Pentagonului să fie trimise către conturi din Mali.

Această eroare neintenționată s-a produs atunci când adresele de e-mail destinate conturilor .mil (adresele utilizate pentru conturile militare americane) au fost trimise în mod accidental către conturi cu terminația .ml din Mali, o țară aliată politic și militar cu Rusia.

Pentagonul a declarat că ia această situație “în serios” și că este conștient de toate dezvăluirile neautorizate de informații clasificate sau neclasificate legate de securitatea națională.

Totodată, Departamentul Apărării a implementat politici, instruire și controale tehnice pentru a se asigura că e-mailurile provenite din domeniul .mil nu mai ajung la domenii incorecte.

Într-un comunicat de presă, Pentagonul a subliniat că nu este posibilă implementarea unor controale tehnice care să împiedice angajații să utilizeze adresele personale de e-mail pentru corespondența oficială, însă Departamentul continuă să ofere instruire și îndrumare personalului în acest sens.

Sabrina Singh, purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, a precizat într-o conferință de presă că niciunul dintre e-mailurile trimise către conturile din Mali nu provenea de la un cont oficial al armatei SUA. În cazul în care un e-mail este trimis în mod greșit către un cont cu terminația .ml în loc de .mil, acesta este returnat expeditorului, a subliniat Singh.

Este important de menționat că niciunul dintre e-mailurile menționate nu a fost trimis de către Departamentul Apărării. Purtătorul de cuvânt adjunct a subliniat că personalul Departamentului Apărării este întotdeauna încurajat să nu folosească conturile personale de e-mail pentru corespondența oficială.

Potrivit CNN, unul dintre aceste mesaje greșit trimise conținea informații despre camerele în care urmau să se cazeze generalul James McConville, șeful de stat major al armatei SUA, și însoțitorii săi într-o călătorie pe care au efectuat-o în Indonezia în luna mai.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00