România cucerește podiumul la Olimpiada Internațională de Fizică, obținând locul 1 în Europa și locul 3 în lume!

de admin 2
0 comentariu 40 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

România obține rezultate istorice la Olimpiada Internațională de Fizică desfășurată în perioada 10-17 iulie, la Tokyo, Japonia, urmând exemplul remarcabil din domeniul matematicii.

Competiția a reunit 398 de elevi din 84 de țări și România s-a clasat pe primul loc în Europa și pe locul al treilea în lume, după China și Coreea, care ocupă poziția de lider (ex aequo), și Statele Unite ale Americii, clasate pe locul doi.

Lotul României, condus de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a reușit această performanță remarcabilă.

Echipa noastră este formată din următorii elevi:

  • Momoiu Alexandru de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, a câștigat o medalie de aur și s-a clasat pe poziția a 7-a în clasamentul general.
  • Oros Vlad Ștefan de la Liceul Teoretic “Grigore Moisil” Timișoara, clasa a XII-a, a obținut și el o medalie de aur.
  • Dragomir Darius Andrei de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, a câștigat o medalie de aur.
  • Mirică Ioan Alexandru de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a XI-a, a primit o medalie de argint.
  • Tudose Rareș Felix de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, clasa a X-a, a obținut, de asemenea, o medalie de argint.

Profesorii observatori care i-au însoțit pe acești elevi au fost Victor Păunescu de la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu din București și Golcea Sandu Mirel de la Colegiul Național C. D. Loga din Timișoara.

Aceste rezultate excepționale reprezintă o mândrie pentru România și sunt rezultatul muncii și angajamentului deosebit al elevilor, profesorilor și tuturor celor implicați în sistemul educațional. Felicitări tuturor și mulțumiri celor care se dedică performanței în educație!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00