Statele Unite vor moderniza scuturile antirachetă din România și Polonia

de admin 2
0 comentariu 41 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Proiectul de lege pentru aprobarea bugetului Pentagonului include cheltuieli speciale pentru modernizarea scuturilor antirachetă din România și Polonia. Statele Unite intenționează să înlocuiască rachetele existente de la Deveselu cu unele de ultimă generație și să upgradeze senzorii existenți pentru a detecta o gamă mai largă de rachete, conform documentului oficial.

În termen de maximum 180 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Agenția SUA pentru Apărare Antirachetă (Missile Defense Agency) va prezenta comisiilor de Apărare ale Congresului un raport detaliat privind posibile îmbunătățiri pentru bazele Aegis Ashore din România și Polonia, conform informațiilor furnizate de Adevărul.

Un alt obiectiv al modernizării constă în îmbunătățirea sistemelor de senzori asociate, pentru a detecta o gamă mai largă de amenințări balistice. De asemenea, se va efectua o evaluare a necesității dezvoltării unei flote mixte de sisteme defensive de interceptare.

Documentul mai menționează necesitatea întăririi fizice a infrastructurii de la Deveselu și din Polonia.

La ora actuală, sistemul existent dispune de un radar antibalistic și este echipat cu 24 de rachete interceptoare Standard Missile 3 (SM-3). Aceste rachete nu sunt dotate cu focoase nucleare sau cu alte încărcături periculoase. Ele pot distruge rachete balistice în aer prin forța cinetică generată în urma impactului, având o viteză foarte mare.

Oficialii americani discută de mai mulți ani despre înlocuirea actualului sistem de rachete cu o nouă generație care să aibă o rază de acțiune semnificativ mai mare și să ofere capabilități îmbunătățite împotriva diverselor tipuri de rachete.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00