ANAT avertizează asupra consecințelor negative ale eliminării voucherelor de vacanță și creșterii taxelor pentru turism în România

de admin 2
0 comentariu 45 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a reacționat în legătură cu propunerile recente ale unor reprezentanți ai Guvernului României, care vizează eliminarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul public și creșterea taxelor pentru industria turismului. ANAT consideră că aceste măsuri ar avea un impact negativ major asupra turismului și economiei naționale, putând duce țara spre recesiune.

Voucherele de vacanță sunt considerate o facilitate importantă pentru toți angajații, indiferent de statutul lor, fie că sunt din sectorul public sau privat. Ele reprezintă, de asemenea, o sursă de susținere pentru industria turismului și au avut până acum un impact pozitiv semnificativ asupra turismului din România. Implementarea acestora a dus la o creștere considerabilă a numărului de unități de cazare și a investițiilor în acest sector. În cazul eliminării voucherelor de vacanță, se estimează că supraviețuirea și dezvoltarea structurilor de cazare vor fi afectate, iar industria turismului va suferi pierderi semnificative.

“Suntem surprinși de intenția Guvernului României de a anula voucherele de vacanță acordate angajaților din sectorul public, mai ales în contextul discuțiilor privind extinderea acestora și către angajații din sectorul privat.

De asemenea, creșterea taxelor va constitui un obstacol major în calea dezvoltării turismului. Intenția de a crește TVA-ul pentru hoteluri și restaurante la 19% va duce la o creștere de cel puțin 10% a costurilor serviciilor turistice din România, dar va genera și probleme sociale și un deficit bugetar mai profund. În plus, după majorarea impozitului pe dividende de la începutul anului, de la 5% la 8%, se ia în considerare o nouă creștere la 10%.

De ce Guvernul României nu ia în considerare reducerea cheltuielilor bugetare serioasă și alege în schimb creșterea taxelor? Într-o perioadă deja dificilă pentru industrie, o astfel de măsură ar putea diminua atractivitatea turistică a țării noastre și reduce numărul de turiști”, a declarat Alin Burcea, prim vicepreședinte ANAT.

Potrivit ANAT, eliminarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul public ar putea favoriza revenirea turismului “la negru” și ar descuraja investițiile în acest domeniu. Majorarea TVA-ului pentru hoteluri și restaurante la 19% ar duce la o creștere de cel puțin 10% a costurilor serviciilor turistice din România.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00