Domeniile IT, Inginerie și Tehnic în căutarea specialiștilor: Piața forței de muncă se confruntă cu o criză de candidați

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Recrutarea în domeniile IT, Inginerie și Tehnic rămâne o provocare majoră pentru angajatori în România, în ciuda faptului că acestea oferă cele mai bune salarii. Primele șase luni ale anului 2023 au demonstrat că piața forței de muncă devine tot mai competitivă în aceste sectoare.

Lipsa candidaților specializați, care îndeplinesc cerințele posturilor din aceste domenii, a dus la prelungirea semnificativă a procesului de recrutare. Conform datelor platformei de recrutare online bestjobs, timpul mediu de recrutare pentru poziții middle este de aproximativ 3 luni, iar pentru seniori ajunge chiar la 6 luni.

În primul semestru al anului 2023, bestjobs a înregistrat aproape 210.000 de anunțuri de joburi, dintre care 27% au fost în domeniile IT, Inginerie și Tehnic. Angajatorii au contactat în total aproximativ jumătate de milion de candidați prin intermediul platformei, înregistrând o creștere de 30% față de aceeași perioadă a anului anterior.

IT-ul, Ingineria și sectorul Tehnic se numără printre domeniile care înregistrează o creștere constantă a salariilor. Conform datelor înregistrate de angajatori în platformă, veniturile au înregistrat majorări de peste 10% față de anul precedent.

Principalele motive pentru deficitul de specialiști în aceste domenii sunt legate de discrepanța dintre oferta de formare academică sau profesională și cererea existentă. În plus, condițiile economice actuale adaugă o barieră suplimentară în procesul de recrutare.

Cu toate acestea, prin intermediul proiectelor de recrutare HIRE, facilitată de bestjobs, peste 2.400 de poziții au fost ocupate cu succes, oferind suport angajatorilor în găsirea candidaților potriviți.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00