Reprezentanții industriei ospitalității se opun introducerii cotei majorate de TVA și solicită susținerea sectorului

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Marți, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității, Consiliul Național al IMM-urilor din România și Confederația Concordia au avut o întâlnire cu premierul României, Marcel Ciolacu, și membri ai Guvernului român pentru a discuta solicitările de a nu se implementa cota majorată de TVA în sectorul HoReCa. Printre semnatarii solicitării se află și organizații precum RESTO Constanța, Asociația Patronală Eforia Turistică și Asociația Patronală Costinești.

Florin Jianu, Președintele Consiliului Național al IMM-urilor din România, a subliniat că creșterea taxelor are efecte negative asupra economiei, conducând la o colectare mai mică și o reducere a consumului. El a făcut un apel către Guvern de a nu schimba regulile în timpul jocului, evidențiind că măsurile de majorare a taxelor nu sunt înțelepte.

Călin Cozma, Președintele Executiv al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, a exprimat îngrijorarea față de introducerea unei noi taxe în industria ospitalității, considerând că aceasta adaugă o povară suplimentară antreprenorilor, într-un context deja dificil în care sectorul HoReCa încearcă să se redreseze după un an de pandemie și presiuni la granițe.

Corina Martin, Secretar General în cadrul Federației Patronatelor din Industria Ospitalității, a subliniat că majorarea TVA va conduce la creșterea prețurilor, alimentând inflația. Ea a evidențiat și dificultatea de a fi competitivi în fața altor destinații turistice cu tarife mai mari, în condițiile în care România are bugete de promovare mai mici decât Turcia, Grecia sau Bulgaria. Martin a subliniat necesitatea unei reforme fiscale care să înceapă prin gestionarea eficientă a banilor de stat și combaterea evaziunii fiscale înainte de a se modifica sistemul fiscal. Ea a subliniat, de asemenea, că în contextul deficitului de forță de muncă din industria ospitalității, ar fi preferabil ca antreprenorii să primească sprijin din partea statului pentru a-și putea crește salariile angajaților, în loc să plătească taxe mai mari.

Astfel, reprezentanții industriei ospitalității aduc argumente solide împotriva majorării TVA și solicită sprijinul Guvernului pentru susținerea sectorului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00