THR Marea Neagră lansează licitații pentru închirierea unui hotel și a unei spălătorii în ciuda problemelor financiare

de admin 2
0 comentariu 114 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

THR Marea Neagră, una dintre cele mai importante companii de turism de pe litoralul românesc, lansează noi proceduri de licitații publice pentru închirierea unui hotel și a unei spălătorii în stațiunea Saturn, în încercarea de a atrage noi clienți pentru spațiile sale.

Complexul Tosca este una dintre proprietățile disponibile, iar prețul de pornire al licitației este de 99.000 euro/an + TVA. Chiria anuală rezultată din licitație va fi achitată în 3 rate, cu o garanție de participare la licitație de 9.900 euro.

De asemenea, o altă licitație publică cu strigare va avea loc pe 2 august pentru închirierea spălătoriei din stațiunea Saturn. Chiria de pornire este de 60.000 euro/an + TVA, iar chiria anuală va fi plătită în 3 rate, cu o garanție de participare de 6.000 euro.

THR Marea Neagră a decis să scoată la vânzare sau închiriere majoritatea hotelurilor deținute recent și a anunțat că va tăia orice investiții din cauza problemelor financiare. Compania se confruntă cu dificultăți, fiind obligată de Curtea Supremă să plătească peste 4,2 milioane de lei către Primăria Mangalia ca taxe restante. De asemenea, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a descoperit nereguli grave, inclusiv utilizarea unui tabel Excel nepotrivit pentru contabilitate. Totuși, THR Marea Neagră are active evaluate la 395,6 milioane de lei.

Această decizie vine în urma faptului că THR Marea Neagră a scos la vânzare jumătate din cele 12 hoteluri deținute pe litoral și a depus o plângere penală pentru gestiune frauduloasă împotriva directorului său general, Mihai Zamfir. În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 45,9 milioane de lei și un profit net de 51,1 milioane de lei, având 272 de angajați și datorii de 52,8 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2022, compania a raportat pierderi nete de 15,2 milioane de lei și a prognozat venituri mult sub nivelul anului precedent.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00