Festivalul Porto Franco aduce muzică bună și experiențe unice în Sulina!

de admin 2
0 comentariu 13 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Începând de vineri, 21 iulie, un festival muzical de calitate aduce viață orașului-bijuterie Sulina, amplasat pe nisipul frumoasei Delte a Dunării, transformându-l într-un port liber pentru iubitorii de muzică. Evenimentul, numit Festivalul Porto Franco, se desfășoară pe tot parcursul weekend-ului, într-un cadru de poveste, între apele mărețe ale Dunării și Mării Negre.

iaBilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-porto-franco-fest-83946/

Pe parcursul festivalului, pe scena magică a evenimentului vor concerta artiști de renume, între care se numără: Mircea Vintilă, Sarmalele Reci, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis & Zan, Emeric Imre, Taxi, Semnal M, Adi Beznă, Cristi Dumitrașcu, Daniel Făt și mulți alții.

Participanții au posibilitatea să se bucure de camping, chiar pe malul mării, de focuri de tabără, de delicioase mâncăruri cu specific local și de plimbări relaxante cu bicicletele închiriate sau cu șalupa. Porto Franco se remarcă prin oferirea unei experiențe festivaliere unice și se adresează unui public civilizat și ecologist, interesat de turismul responsabil, în special că acest oraș este vestit pentru istoria și civilizația sa multiculturală, ce are rădăcini adânci în Europa.

Sulina, situat între Dunăre, Deltă și Marea Neagră, este accesibil doar pe calea apelor. Acest loc pitoresc, inițial un modest sat de pescari, a ajuns să obțină statutul de oraș în secolul al XIX-lea, în momentul în care a devenit sediul Comisiei Europene a Dunării în anul 1856. Din acest motiv, Sulina a devenit un port important pentru traficul fluvial european.

Pe lângă farmecul său istoric, Sulina adăpostește o comunitate diversă, formată din locuitori de diferite etnii, cum ar fi români, turci, greci, armeni, evrei, ruși, italieni și alții. Această diversitate culturală a fost imortalizată în celebrul roman “Europolis” scris de Jean Bart, pseudonimul literar al lui Eugeniu P. Botez, fost căpitan portuar. Acest roman a fost adaptat în film de regizorul Paul Călinescu, purtând numele “Porto Franco”, care a devenit astfel și numele festivalului ce va avea loc pe plaja mării. Biletele și abonamentele pentru festival pot fi achiziționate din rețeaua iabilet.ro, incluzând și spațiul de camping. În plus, în fiecare seară, după programul artistic, sunt încurajate și cântările spontane ale participanților.

Organizat de Casa de Cultură Sulina și Primăria Sulina, în colaborare cu Asociația Euxinus și Asociația Enki, Festivalul Porto Franco promite un program artistic captivant pentru fiecare zi a evenimentului. Astfel, vineri, 21 iulie, vor urca pe scenă Sarmalele Reci, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Zoia Alecu, Jul Baldovin, Paul Prisada și Daniel Făt. Sâmbăta, 22 iulie, vor încânta publicul formațiile Taxi, Semnal M, Folk Frate!, Spam, Ovidiu Mihăilescu, Eugen Avram și Arhaic. Festivalul se va încheia duminică, 23 iulie, cu aparițiile memorabile ale lui Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Baniciu și momentul special “Sunt un frate tânăr – În memoria lui Florian Pittiș”, susținut de Cristi Dumitrașcu & Planul B.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00