23
Ingrediente:
- 1 ½ lingură usturoi, pisat;
- 1 lingură coajă rasă de lămâie;
- 4 linguri zeamă de lămâie;
- 1-2 linguri mix de condimente;
- 4 linguri ulei;
- 2 dovlecei, feliaţi;
- 1 ardei gras, feliat;
- 1 ceapă, tăiată bucăţi mai mari;
- 500 g piept de pui, bucăţele;
- sare, piper;
- felii de lămâie, pentru servire.
Mod de preparare:
- Într-un bol, amesteci usturoiul cu coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, mixul de condimente, uleiul, sare şi piper, după gust.
- Pui legumele într-o pungă resigilabilă şi le amesteci cu 1-2 linguri din acest amestesc cu mirodenii.
- Într-o altă pungă, aşezi bucăţile de pui şi le combini cu restul condimentelor.
- Le dai pe ambele la frigider cel puţin 30 de minute.
- Aşezi carnea şi legumele pe beţe de frigărui şi le rumeneşti pe grătarul încins 3-4 minute pe fiecare parte. Serveşti cu felii de lămâie.
Poftă bună!