20
Ingrediente:
- 6 mere mari, după preferinţă;
- 100 g mascarpone;
- 200 g brânză de vaci;
- 150 g zahăr;
- 50 g stafide;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- 1 linguriţă esenţă de portocală;
- unt, pentru uns.
Mod de preparare:
- Mixezi brânza de vaci cu mascarpone și zahărul 1-2 minute, apoi adaugi stafidele şi esenţele. Omogenizezi şi dai deoparte.
- Speli merele, tai căpăcelele şi, cu un cuţit subţire, scobeşti cotorul, seminţele şi o parte din miez.
- Umpli merele cu crema de brânză, le pui într-o tavă unsă cu puţin unt şi le coci la 170 °C, 25-30 de minute, până se înmoaie.
- Le laşi la răcorit şi le serveşti decorate după preferinţă.
Poftă bună!