Olimpiada de Benzi Desenate pe Calea Victoriei din București

de admin 2
0 comentariu 32 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Expoziția în aer liber cu lucrările câștigătorilor celei de-a IV-a ediții a Olimpiadei de Benzi Desenate a fost deschisă publicului începând din această săptămână și va putea fi vizitată pe Calea Victoriei din București până la finalul lunii august, la Casa Filipescu-Cesianu.

Tema acestei ediții a Olimpiadei de Benzi Desenate a fost “Jocurile Olimpice în antichitate”. Competiția, unică la nivel național și mondial, are ca scop promovarea tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial și liceal. Evenimentul este organizat sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române și este patronat de Comisia Națională a României pentru UNESCO.

Ediția a IV-a a Olimpiadei BD, inițiată de autorul și profesorul de benzi desenate, Mihai Ionuț Grăjdeanu, s-a bucurat de un succes remarcabil în rândul elevilor de liceu din întreaga țară. Numărul impresionant de lucrări trimise la concurs a stabilit un record la categoria lor de vârstă.

Ana Maria Brânză, consilier președinte COSR și membru al juriului, a subliniat importanța sportului pentru copii și beneficiile sale în dezvoltarea personală a acestora. Ea a încurajat educația prin sport, indiferent dacă este vorba de o activitate recreativă sau una axată pe performanță, subliniind că este esențial ca sportul să rămână o joacă pentru copii și să nu fie împovărat de presiuni și așteptări de la adulți.

Olimpiada a fost dedicată benzilor desenate, dar participanții au reușit să transpună cu creativitate și emoție tema “Jocurilor Olimpice în antichitate” în lucrările lor. Juriul, care a avut o sarcină dificilă, a vizualizat peste 2000 de benzi desenate primite din toată țara și a ales câștigătorii și mențiunile. Catalogul cu 161 de pagini, care include lucrările câștigătoare și mențiunile Olimpiadei de Benzi Desenate, poate fi accesat online la adresa: https://publuu.com/flip-book/183913/450721/page/1

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00