Românii pot investi în siguranță în titlurile de stat Tezaur începând de astăzi

de admin 2
0 comentariu 33 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Finanțelor anunță că, începând de astăzi, 20 iulie, românii au oportunitatea să investească în titlurile de stat Tezaur, ce prezintă o maturitate de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6,30% și, respectiv, 7,20%. Aceste titluri de stat au o valoare nominală de 1 leu și sunt disponibile în formă dematerializată.

Potrivit declarației făcute de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, aceste titluri de stat Tezaur oferă securitate pentru economiile persoanelor care le achiziționează, având în același timp un randament competitiv. Unul dintre avantajele lor este că nu sunt supuse impozitării și pot fi accesate ușor. În plus, ele contribuie la dezvoltarea economică a țării. Ministrul le recomandă cu încredere tuturor celor interesați să își asigure un venit pasiv, sigur și predictibil.

Perioada în care se pot achiziționa aceste titluri de stat este între 20 iulie și 17 august 2023, iar românii au posibilitatea să le cumpere online, numai dacă sunt persoane fizice înregistrate în SPV (Sistemul de Plată a Valorilor Mobiliare) pentru titlurile lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. În această perioadă, se pot efectua operațiuni online precum deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea de titluri de stat Tezaur și transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar deținut de acesta.

De asemenea, între 20 iulie și 18 august 2023, titlurile de stat pot fi achiziționate direct de la sediul unităților Trezoreriei Statului, iar în intervalul 20 iulie – 17 august 2023 în mediul urban și 20 iulie – 16 august 2023 în mediul rural, ele pot fi cumpărate de la subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00