Salvați Copiii dezvăluie faptul că TikTok solicită copiilor să posteze imagini cu caracter sexual!

de admin 2
0 comentarii 26 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

15 din 100 de copii au primit solicitări de imagini cu conținut sexual pe internet, iar 41% dintre aceștia spun că solicitarea a venit din partea unui adult, potrivit cercetărilor realizate de Organizația Salvați Copiii. TikTok este identificat ca fiind rețeaua cu cel mai mare risc pentru aceste solicitări.

În intervalul de timp de un an, între 66% și 84% dintre copii au postat conținut online, cu cele mai puține postări pe rețelele sociale (66%), urmate de jocurile online (69%), mesageria privată (81%) și grupurile sau forumurile (84%).

Cercetarea arată că riscul major de a dezvălui informații personale este în mesageria privată, în special pentru fete, care au raportat acest lucru mai frecvent decât băieții (86% vs. 72%).

Salvați Copiii România lansează campania „Descoperirea bucuriei offline” pentru a încuraja copiii să se reconecteze cu lumea reală și să experimenteze activități care să le dezvolte abilitățile emoționale și sociale. Se dorește contracararea tendinței de utilizare excesivă a dispozitivelor, oferind copiilor alternative captivante și interactive pentru a-și petrece vacanța de vară, cum ar fi tabere în aer liber, ateliere creative și implicarea în activități de voluntariat și comunitare.

Cercetarea arată că majoritatea copiilor găsesc confirmare a valorilor și intereselor lor pe rețelele sociale, care le oferă un cadru în care să se percaepă și să își evalueze propriile defecte (57%). Internetul are de asemenea o influență semnificativă în deciziile privind viitorul pentru 43% dintre copii.

Îngrijorător, 41% dintre copii care au primit solicitări de imagini cu conținut sexual afirmă că solicitarea a venit de la un adult, iar fetele sunt mai predispuse să primească astfel de solicitări decât băieții (20% față de 7%).

TikTok este identificat ca fiind rețeaua cu cel mai mare risc pentru copii în ceea ce privește contactul cu necunoscuți pe internet, cu un risc mai ridicat pentru copiii peste 15 ani (17%) și o atenție deosebită pentru cei mai mici (12-14 ani, 14% și sub 12 ani, 7%).

Campania „Descoperirea bucuriei offline” este menită să inspire copiii să se deconecteze de la ecrane și să se conecteze la lumea reală, să experimenteze bucurii autentice și să se dezvolte intelectual, emoțional și social în afara mediului digital.

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW