Taxe controversate propuse de Primăria Sibiu pentru servicii funerare în cimitirul municipal

by admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

O propunere neașteptată a fost lansată în dezbatere publică de către Primăria din Sibiu, care ar putea schimba complet peisajul cimitirului municipal. Dacă acest proiect va fi aprobat de consilieri, o serie de servicii vor fi taxate, iar mersul la cimitir nu va mai fi gratuit.

Toate aspectele legate de serviciile din cimitir vor fi afectate de noile măsuri. Printre ele, se numără o taxă de 1 leu pentru utilizarea toaletei, 2 lei pentru fiecare tragere de clopot și 3 lei pentru taxa de intrare cu autoturismul. Dar nu doar acestea vor fi afectate, ci și serviciile funerare în sine. Astfel, săparea unei gropi de mormânt ar putea implica o taxă de 470 de lei, curățarea mormântului ar costa 120 de lei, iar igienizarea unui cavou ar ajunge la 70 de lei.

Această propunere a stârnit dezbateri aprinse în comunitate, mulți oameni fiind surprinși și neîncrezători în privința acestor taxe. În timp ce unii argumentează că impunerea acestor taxe ar putea duce la îmbunătățirea serviciilor din cimitir, alții se întreabă dacă nu ar fi mai potrivit să se gândească la alte modalități de finanțare a acestor servicii, fără a le impune direct cetățenilor.

Rămâne de văzut cum se va dezvolta această propunere și care va fi decizia finală a autorităților locale. Până atunci, comunitatea din Sibiu a fost zguduită de această idee neobișnuită, care ar putea schimba radical modul în care oamenii își petrec timpul în cimitirul orașului.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00