WormGPT: Chatbot-ul malefic creat de hackeri

by admin 2
0 comentariu 29 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În era ascensiunii inteligenței artificiale, programele de tip ChatGPT au devenit parte din rutina zilnică a mulțimii. Din ce în ce mai mulți oameni își ușurează sarcinile de muncă cu ajutorul acestor chatbot-uri alimentate de AI. Cu toate acestea, există un aspect înfricoșător al evoluției tehnologiei, reprezentat de WormGPT, o creație a hackerilor menită să aducă haos și să asiste răufăcătorii virtuali.

Un AI derivat din cadrul GPT-J, WormGPT a fost programat pentru a funcționa fără limite etice și a fost alimentat cu date de tip malware. În contrast cu ChatGPT, acesta nu dispune de nicio barieră de protecție pentru utilizatori, ceea ce îl face capabil să producă viruși și alte amenințări digitale. O caracteristică alarmantă este abilitatea sa de a crea cod în Python, făcându-l o unealtă periculoasă pentru cei care îl folosesc.

Cu toate acestea, nu trebuie să ne alarmăm cu privire la o dominație malefică a WormGPT asupra planetei noastre. Modelul AI nu este la fel de avansat ca versiunile recente ale ChatGPT, dar pentru scopul său, este suficient de eficient (din nefericire). Accesul la acest chatbot se face prin forumuri dedicate hacking-ului și are un preț destul de accesibil, aproximativ 67.44$ pe lună.

În lumina acestei amenințări emergente, este esențial ca utilizatorii să fie conștienți de potențialul său malefic și să fie precauți în privința informațiilor pe care le furnizează AI-ului. Mai mult decât atât, autoritățile și industria IT trebuie să colaboreze pentru a dezvolta măsuri de securitate eficiente pentru a contracara astfel de amenințări cibernetice. Prin conștientizare și acțiune colectivă, putem învăța să ne adaptăm la aceste noi riscuri și să ne protejăm într-o lume tot mai digitalizată.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00