Asociația Techsoup lansează programul ‘Meet and Code’ pentru sprijinirea dezvoltării abilităților digitale ale copiilor și tinerilor

de admin 2
0 comentariu 32 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Potrivit ultimului studiu DESI realizat de Comisia Europeană, doar 28% dintre români au competențe digitale de bază, în timp ce media europeană este de 54%. Situația devine și mai precară în cazul competențelor digitale avansate, cu doar 9% dintre români, în comparație cu media europeană de trei ori mai mare.

În acest context, Asociația Techsoup sprijină ONG-urile din România și Republica Moldova să organizeze activități de programare și să dezvolte abilitățile digitale ale copiilor și tinerilor prin intermediul programului “Meet and Code”, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

Scopul programului este să promoveze diversitatea și să sprijine grupurile dezavantajate, să dezvolte abilitățile de programare și digitale ale copiilor și tinerilor, să propună un format de învățare practică și să încurajeze muncă în echipă. În acest fel, Asociația Techsoup își dorește să contribuie la creșterea numărului de specialiști în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) pe piața muncii din România.

Programul “Meet and Code” a adus deja beneficii pentru peste 20.000 de copii și tineri din România și Republica Moldova, care au folosit dispozitive digitale și linii de cod pentru a dezvolta abilități creative și a aborda problemele sociale și climatice din comunitățile lor.

ONG-urile interesate pot accesa micro-finanțările “Meet and Code”, care oferă granturi de până la 300 de euro pentru maximum trei activități diferite. Evenimentele propuse pot fi offline, online sau hibride și trebuie să se axeze pe programare sau tehnologie pentru copii și tineri.

Înscrierile pentru “Meet and Code” pot fi realizate până la 13 septembrie 2023 pe website-ul oficial al programului. Asociația Techsoup, coordonatorul programului în România și Republica Moldova, încurajează ONG-urile să se implice în această inițiativă pentru a aduce noi concepte STEAM în școli și biblioteci.

“Meet and Code” este o inițiativă europeană dedicată competențelor digitale pentru copii și tineri, susținută de Amazon și SAP în cele 25 de țări partenere din Europa. Asociația Techsoup, câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, sprijină organizațiile non-profit, profesorii și tinerii să-și atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie.

Website-ul Asociația Techsoup: https://www.asociatiatechsoup.ro/

Asociația Techsoup Romania: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQCtsDgPZtHpySSOhK_n5A0bIa6k4ATrQ

Tutorial de Înscriere la Meet and Code: https://www.youtube.com/watch?v=kbO3veuIfZQ

Website-ul Meet and Code: https://meet-and-code.org/ro/ro/registration-info

Website-ul CodeWeek: https://codeweek.eu/

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00