Averile impresionante ale lui Doru Jianu, cel mai longeviv director general al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia

de admin 2
0 comentariu 99 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Doru Jianu, în vârstă de 56 de ani, a devenit directorul general al Șantierului Naval 2 Mai SA Mangalia din mai 2022, companie ce aparține Ministerului Economiei și care administrează pachetul majoritar de acțiuni de 51% din Damen Shipyards Mangalia, singurul șantier naval deținut de statul român, dar controlat exclusiv de olandezii de la Damen. Cu o impresionantă experiență de 16 ani ca director la Șantierul Naval Mangalia (Militar), Doru Jianu este considerat cel mai longeviv director de stat din Constanța.

În ciuda faptului că rolul său în managementul șantierului din Mangalia este mai degrabă supervizor, dat fiind controlul deplin al olandezilor, Jianu pare să fi prosperat în plan personal, devenind un om extrem de bogat. Potrivit declarației de avere din iunie 2023, el deține 16 proprietăți impresionante, printre care 9 terenuri în comuna Brastavățu din Olt și în Mangalia, precum și 7 case, apartamente și spații comerciale în Mangalia și Constanța. În plus, are mai multe mașini și sume semnificative în conturi bancare.

Veniturile lui Doru Jianu sunt de asemenea remarcabile. În ultimul an, a câștigat bani substanțiali din funcția sa de director la Șantierul Naval 2 Mai SA, pensia militară de stat și veniturile din chirii și arendă. Soția sa, Lidia Jianu, contribuie la veniturile familiei cu un salariu considerabil de la Spitalul Clinic de Recuperare Eforie Nord și din chirii.

Deși Șantierul Naval 2 Mai SA a înregistrat o cifră de afaceri scăzută în 2022, profitul net a crescut. În același timp, Damen Shipyards Mangalia, în urma unei perioade dificile marcată de concedieri masive și lipsa comenzilor, pare să-și revină. Compania a anunțat că angajează noi oameni, sugerând o revigorare a afacerilor și a primit noi comenzi.

În ceea ce privește conducerea Șantierului Naval 2 Mai SA, aceasta este influențată politic și constă din personaje fără experiență în domeniul naval, care ocupă poziții temporare, înlocuite ulterior de alte sinecuri politice. În următoarea Adunare Generală a Acționarilor, sunt așteptați să fie numiți în Consiliul de Administrație Viorel Beleuzu, Emilia Mirela David și Luminița Vlădescu.

În concluzie, Doru Jianu este o figură discretă, dar extrem de bogată și cu o carieră îndelungată în conducerea șantierelor navale din Constanța. Chiar dacă statul român nu deține control asupra șantierului, el deține încrederea și mandatul de a superviza activitățile rămase în țară.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00