Centenar regal: Banca Națională va lansa moneda de argint pentru Regina Ana

de admin 2
0 comentariu 38 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Banca Națională a României va introduce în circulație, începând de luni, o monedă din argint în cinstea celor 100 de ani de la nașterea Reginei Ana, potrivit informațiilor oferite de banca centrală.

Aversul monedei va prezenta castelul Săvârșin, cu inscripția “ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală “10 LEI” și anul de emisiune “2023”.

Reversul monedei va include portretul și monograma Reginei Ana, împreună cu inscripțiile “REGINA ANA” și “100 DE ANI DE LA NASTERE”.

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule transparente din metacrilat și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză. Pe certificatele de autenticitate vor fi semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru această monedă din argint va fi de 5.000 de piese.

Prețul de vânzare al monedei din argint va fi de 490,00 lei, fără TVA, și va include și broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Este important de menționat că monedele din argint cu tema aniversării celor 100 de ani de la nașterea Reginei Ana vor avea putere circulatorie în România, conform precizărilor BNR.

Lansarea acestor monede în circuitul numismatic va fi realizată prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Mai multe informații despre moneda de argint comemorativă pe website-ul BNR: https://bnr.ro/page.aspx?prid=22877

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00