59
Ingrediente:
- 250 g spaghete;
- 150 g kaizer;
- 1 ardei iute;
- 1 ceapă;
- 50 ml vin roşu;
- 375 g roşii pasate;
- 1 lingură pastă de tomate;
- 30 g parmezan;
- sare;
- busuioc proaspăt, opţional.
Mod de preparare:
- Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgi. Dacă vrei, le poţi fierbe cu 1 minut mai puţin, astfel încât pastele să fie al dente.
- Tai în bucăţi kaizerul şi-l pui într-o tigaie încinsă. Amesteci constant până se rumeneşte pe toate părţile.
- Adaugi ceapa mărunţită şi jumătate din ardeiul iute tocat. Amesteci până se înmoaie ceapa.
- Apoi torni vinul şi laşi să fiarbă până scade sosul. Pui roşiile pasate, în care ai dizolvat pasta de tomate, potriveşti gustul de sare şi ţii pe foc până se îngroaşă puţin sosul.
- Adaugi pastele, amesteci şi mai laşi încă 2 minute.
- Înainte să serveşti, presari restul de ardei iute tocat, parmezanul ras şi, dacă vrei, frunze de busuioc.
Poftă bună!