47 de unități de alimentație publică de pe litoral amendate cu peste 550.000 de lei

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-un comunicat recent, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a informat că în ultima săptămână, un număr de 47 de unități de alimentație publică de pe Litoral au primit amenzi în valoare totală de 551.200 de lei, ca urmare a abaterilor constatate în ceea ce privește legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor. Pe lângă aceste sancțiuni, au fost emise 5 ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității.

În perioada 17 – 23 iulie, echipa de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, activând în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, a desfășurat activități de control în 235 de unități, amplasate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța.

Printre neregulile constatate s-au numărat: comercializarea directă a produselor alimentare către consumatorii finali în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea acestora.

În urma acțiunilor de control, autoritățile au confiscat și redirecționat către unități de neutralizare produse alimentare în cantitate totală de 367 de kg, printre acestea numărându-se carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată.

Pentru a răspunde cererilor și sesizărilor celor interesați, ANSVSA a pus la dispoziție numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786 577 007, unde se pot adresa întrebări sau pot fi transmise sesizări referitoare la diverse aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa concomitent cu Call-Center-ul ANSVSA, la numărul gratuit 0800 826 787, disponibil din orice rețea de telefonie.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00