Elon Musk anunță schimbarea masivă: De la Twitter la “X”

by admin 2
0 comentariu 22 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În aceste momente, Elon Musk și echipa sa lucrează intens la o schimbare majoră pentru internet, care va afecta profund modul în care cunoaștem Twitter. Compania se pregătește să treacă printr-un proces de rebranding și să renunțe la numele și mascota pe care le știm cu toții. În viitor, platforma va funcționa sub numele „X” și va avea un logo simplu și lipsit de extravagante.

Bogătașul sud-african este cunoscut pentru pasiunea sa pentru litera „X”, pe care a utilizat-o în numele afacerilor sale încă de la începuturile carierei. Start-up-ul său în domeniul bancar a purtat numele de x.com, iar cea mai recentă adiție la portofoliul său poartă numele de xAI. Potrivit declarațiilor lui Elon Musk, schimbarea în „X” va permite tranziția la o „aplicație pentru orice”. Cu toate acestea, doar el cunoaște exact sensul acestei afirmații, deși unii speculează că viziunea sa s-ar putea inspira din aplicația WeChat din China, care acoperă o gamă variată de funcționalități, de la socializare la cumpărături și plata facturilor.

Această mutare de rebranding poate fi privită cu reticență, având în vedere situația actuală a Twitter-ului. Platforma a avut dificultăți în a atrage agenții de publicitate, ceea ce a condus la o pierdere semnificativă de profit, reprezentând peste jumătate din veniturile obținute din reclame. Cu toate acestea, există speranța că ideea lui Musk ar putea să fie benefică, permițând companiei să se distanțeze de deciziile neinspirate și de scandalurile în care s-a implicat înainte de preluarea sa.

Cu toate acestea, credibilitatea acestei schimbări este pusă sub semnul întrebării de istoricul lui Elon Musk în ceea ce privește deciziile controversate. Achiziționarea Twitter-ului în sine a fost privită ca fiind problematică, urmată de o serie de decizii și declarații bizare. Prin urmare, rebranding-ul în „X” nu pare să ofere platformei un viitor promițător în față. Rămâne de văzut cum va fi percepută de către public această transformare, indiferent de numele sub care va funcționa, fie că e vorba de Twitter, „X” sau altceva.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00