Eurowind Energy începe construcția celui mai mare parc eolian din România, la Pecineaga

by admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Eurowind Energy, compania daneză specializată în proiecte eoliene, solare și hibride, va demara în luna iulie a acestui an lucrările de construcție a unui parc eolian cu o capacitate de 48 MW în Pecineaga. Acest proiect este planificat să fie funcțional în primul trimestru al anului 2025 și se estimează că va produce aproximativ 176.000 MWh de energie verde pe an, fiind suficientă pentru a alimenta cu electricitate ecologică până la 48.000 de gospodării.

Parcul eolian reprezintă o investiție semnificativă de 79 de milioane de euro din partea Eurowind Energy, prin intermediul WEP Technology Investment SRL. În timpul construcției, infrastructura și facilitățile parcului vor fi ridicate, însă turbinele eoliene vor fi instalate ulterior. Acestea vor fi furnizate de prestigiosul producător spaniol Siemens Gamesa Renewable Energy, cunoscute ca fiind cele mai mari turbine eoliene construite până în prezent în România.

Adrian Dobre, Country Manager România la Eurowind Energy, a declarat că proiectul reprezintă o dovadă a angajamentului și încrederii companiei în piața locală. În plus, acesta va aduce o premieră la nivel național, prin utilizarea celor mai mari turbine eoliene. În ultimul deceniu, sectorul eolian a cunoscut o stagnare, dar prin lansarea acestui proiect, se deschide o nouă perspectivă pentru dezvoltarea energiei regenerabile în țară.

Pe lângă parcul eolian de la Pecineaga, Eurowind Energy are în plan și alte proiecte de energie regenerabilă în România, inclusiv un parc agrovoltaic în Teiuș, dezvoltat pe o suprafață de 80 de hectare, programat să devină funcțional în anul următor.

Cu o prezență încă din 2011 pe piața românească, Eurowind Energy demonstrează interesul continuu în dezvoltarea și operaționalizarea surselor de energie ecologică în țara noastră. Compania daneză are o experiență vastă și este prezentă în peste 15 țări europene și în Statele Unite, având în jur de 400 de angajați în întreaga rețea de activități.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00