Ministerul Educației introduce #LegileEdu pentru dezvoltarea abilităților financiare și antreprenoriale ale elevilor

de admin 2
0 comentariu 15 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În cadrul programului, în programa școlară se vor introduce noi teme obligatorii care vizează educația financiară, gândirea critică și responsabilitatea, pentru a-i pregăti pe elevi în gestionarea finanțelor personale și înțelegerea conceptelor economice esențiale.

De asemenea, vor fi incluse și materii legate de educația antreprenorială, educația pentru mediu și educația juridică, pentru a dezvolta o perspectivă comprehensivă asupra lumii și pentru a le oferi instrumentele necesare în viața de zi cu zi.

Această inițiativă are ca scop asigurarea unei educații relevante și utile pentru elevi, care să le ofere cunoștințe practice și competențe valoroase pe termen lung. Cu o astfel de abordare, elevii vor fi pregătiți mai bine să facă alegeri financiare informate și să înțeleagă importanța gestionării banilor, fie că este vorba despre plata în rate sau cu banii jos. Totodată, se urmărește stimularea gândirii critice și a spiritului antreprenorial, pentru a-i încuraja să-și construiască propriile afaceri și să devină inovatori și responsabili în societate.

Aceste schimbări în programa școlară vor contribui la formarea unei generații de tineri mai bine pregătiți să înfrunte provocările economice și sociale ale viitorului, având un impact benefic asupra dezvoltării lor personale și a societății în ansamblu.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00