Ministrul Educației anunță investiții istorice de peste un miliard de euro în infrastructura școlară

de admin 2
0 comentariu 42 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

După o ședință a conducerii Partidului Național Liberal (PNL) desfășurată la sediul acestuia, ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că miercuri va avea loc la Palatul Victoria o ceremonie specială de semnare a unor contracte de finanțare destinate dotării unităților de învățământ preuniversitar. Alocarea financiară pentru aceste investiții este de peste un miliard de euro, ceea ce reprezintă o alocare istorică, poate cea mai mare în infrastructura școlară din România.

Ministrul Educației a precizat că investițiile vor viza un număr de 5600 de unități de învățământ și unități conexe. Finanțarea va fi asigurată prin componenta 15 Educație, cu investiții în sectoarele 9, 11, 13 și 14 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Evenimentul de miercuri va reprezenta un angajament puternic din partea Guvernului, dar și a comunităților locale, că vor fi depuse eforturi susținute pentru a oferi condiții optime elevilor în anii de învățământ ce vor urma. Ministrul a subliniat importanța asigurării unui mediu educațional modern și adecvat, pentru a susține reforma în educație adusă de noile Legi ale învățământului adoptate.

Printre investițiile planificate se numără și digitalizarea procesului educațional, cu dotarea tuturor școlilor cu laboratoare de informatică la standarde moderne. De asemenea, se va îmbunătăți infrastructura școlară prin dotarea cu mobilier nou și modernizarea sălilor de clasă și a spațiilor pentru activitățile extrașcolare și sportive. Pe lângă acestea, se va acorda o atenție specială dotării cu laboratoare și cabinete necesare învățământului preuniversitar, inclusiv pentru asistență psihopedagogică și logopedie.

Ministrul a asigurat că aceste investiții majore nu se vor opri aici. Urmează semnarea de contracte pentru laboratoare inteligente de tip “smartlab” în licee, implementarea campusurilor de învățământ dual și achiziționarea de microbuze și servicii complementare de educație timpurie. În total, se vor semna aproximativ 4000 de contracte suplimentare, evidențiind un angajament serios în dezvoltarea sistemului educațional din România.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00