Politica controversată a Ubisoft Connect: Conturile inactive sunt închise, iar accesul la jocuri, pierdut

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În ciuda unui istoric îndelungat sub numele de Uplay, platforma Ubisoft Connect a atras critici severe din partea comunității gamerilor de pe PC. Utilizatorii se plâng de o practică ciudată și deranjantă – dacă nu te loghezi o perioadă mai lungă de timp, compania își rezervă dreptul de a închide contul tău și implicit, pierzi accesul la toate jocurile și conținutul descărcabil pe care le-ai achiziționat.

Politica funcționează astfel: dacă nu te loghezi o perioadă nedeterminată de timp – fără a fi specificată o limită clară – vei primi un avertisment prin email că contul îți va fi închis. Pentru a evita o astfel de situație neplăcută, în care jocurile cumpărate dispar doar pentru că nu ai avut chef să te loghezi, e necesar să te autentifici în maximum 30 de zile de la primirea notificării. De asemenea, trebuie să dai clic pe un link din email, un pas suplimentar considerat inutil de mulți utilizatori.

Motivul invocat de Ubisoft pentru această măsură este incredibil de absurd și nu face decât să amplifice nemulțumirea jucătorilor. Compania susține că elimină conturile inactive pentru a menține baza de date a platformei într-o stare optimă de funcționare. Această explicație pare insuficientă și nerealistă, având în vedere resursele hardware pe care Ubisoft le-a investit pentru dezvoltarea și întreținerea propriei interfețe grafice dedicate. Acest comportament pare mai degrabă o încercare disperată a Ubisoft de a justifica investiția în această decizie contestată.

Realitatea de pe piața gaming-ului arată că platformele proprietare nu sunt neapărat o idee bună. Alți mari jucători din industrie, precum EA, Activision și Blizzard, au revenit la Steam pentru a răspunde cerințelor comunității de jucători. În plus, Ubisoft încheie un acord de exclusivitate cu Epic Games Store, ceea ce poate complica și mai mult lucrurile pentru fanii companiei.

Aceste decizii proaste și negândite înainte de implementare nu fac altceva decât să afecteze imaginea Ubisoft, care oricum nu este la nivelul așteptat. Compania pare să ignore cerințele și nemulțumirile fanilor, dând impresia unei preocupări prea mari pentru profit și prea puțin pentru experiența utilizatorilor. În acest context, mulți se întreabă dacă este momentul pentru măsuri serioase, cum ar fi reevaluarea strategiei sau o schimbare majoră în abordarea companiei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00