Premierul Marcel Ciolacu condamnă atacurile aeriene ale Rusiei

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a exprimat o condamnare fermă față de acțiunile agresive ale forțelor armate ruse, care au vizat atât obiective civile, cât și infrastructura critică din teritoriul Ucrainei.

“Suntem profund îngrijorați de continuarea atacurilor aeriene ale forțelor armate ruse asupra obiectivelor civile din regiunea Odesa, atacuri care s-au intensificat în urma deciziei unilaterale a Federației Ruse de a suspenda participarea la Inițiativa privind Cerealele la Marea Neagră. Facem apel la Federația Rusă să înceteze imediat astfel de atacuri împotriva infrastructurii portuare ucrainene”, a subliniat premierul Ciolacu.

Targetarea infrastructurii portuare are consecințe grave asupra exporturilor de cereale ale Ucrainei către piețele globale și poate afecta securitatea alimentară mondială, punând în pericol numeroase vieți și bunăstarea oamenilor.

Premierul a subliniat că deteriorarea securității alimentare la nivel global este doar una dintre multiplele consecințe ale războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. În continuare, România va continua să sprijine Ucraina în eforturile sale de identificare a soluțiilor practice pentru menținerea și continuarea exporturilor de cereale către piețele globale.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00