Premierul și liderul PNL discută creșterea accizei la țigări

de admin 2
0 comentariu 13 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, s-au reunit pentru a aborda o serie de măsuri fiscale pentru anul în curs și pentru anul viitor. Una dintre măsurile propuse, cu un impact major, este creșterea accizei la țigări.

Conform informațiilor furnizate de surse din PNL, coaliția a convenit asupra creșterii nivelului accizei specifice la țigarete în perioada 1 aprilie 2023 – 31 martie 2024 inclusiv, stabilindu-se la 493,988 lei/1.000 de țigarete.

În perspectiva lunii aprilie 2024, se preconizează o nouă creștere a accizei, însă procentul exact încă este subiect de negocieri. Cu toate acestea, se confirmă că există un consens în ceea ce privește necesitatea majorării accizei.

Calculele efectuate de Guvern arată că fumătorii cheltuie în prezent aproximativ 16% din bugetul lunar doar pentru țigări, iar o creștere a prețurilor va adăuga presiune suplimentară asupra acestora. Măsura are ca scop încurajarea reducerii consumului de tutun și poate avea un impact semnificativ asupra obiceiurilor de fumat din România.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00