Cum să te răcorești corect în timpul caniculei: Evită alimentele care accentuează căldura

de admin 2
0 comentariu 29 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

În perioadele de caniculă, mulți dintre noi caută soluții pentru a se răcori, însă unele alegeri alimentare pot avea efecte contrare. Experții în nutriție avertizează că anumite obiceiuri precum consumul de înghețată sau bere rece pot să nu fie deloc benefice în răcirea corpului.

  1. Înghețata

Contrar percepției că înghețata ne răcorește, specialiștii de la Universitatea din Washington susțin că acest desert dulce are, de fapt, un efect opus. În momentul în care începem să digerăm înghețata, corpul nostru produce energie, ceea ce duce la o creștere a temperaturii corporale.

  1. Berea

Berea, la fel ca și alte băuturi alcoolice, nu este o alegere potrivită în timpul caniculei. Alcoolul are capacitatea de a deshidrata organismul și provoacă vasodilatație, adică dilatarea vaselor de sânge. Acest proces duce la încălzirea pielii, creând senzația de căldură și transpirație.

  1. Cerealele integrale

Pe lângă înghețată și bere, și consumul excesiv de carbohidrați, precum orzul și cerealele integrale, poate fi problematic în perioadele caniculare. Aceste alimente sunt greu de digerat, cerând o cantitate mare de energie pentru procesul de digestie, ceea ce poate contribui la încălzirea corpului.

Recomandări

Experții în nutriție recomandă în schimb consumul de alimente bogate în apă, precum:

  • pepene roșu;
  • salata verde;
  • castraveți;
  • țelină;
  • ridiche.

Acestea au un conținut de apă de aproximativ 95%. Ele pot ajuta la hidratarea organismului și la menținerea unei senzații de răcoare în timpul caniculei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW