Kievul își va schimba stema și steagul regiunii pentru a evita asemănarea cu Moscova

de admin 2
0 comentariu 17 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Kievul intenționează să-și schimbe stema și steagul regiunii! Motivul din spatele acestei decizii este asemănarea prea mare cu emblemele regiunii Moscova. O inițiativă a fost prezentată pentru adoptarea unei noi steme și unui nou steag, care să înlocuiască cele actuale, conform declarațiilor făcute de șeful Administrației Regionale de Stat, Ruslan Kravchenko, citat de presa din Kiev.

Conform declarațiilor sale, simbolismul noilor embleme trebuie să reflecte istoria, valorile culturale, specificul social și tradițiile regiunii. “Stema regiunii Kiev, din 1999, prezintă figura lui Yuriy Zmieborets, care seamănă cu Georgy Pabedanosets de pe stema regiunii Moscova. Noi nu avem nicio legătură cu teroriștii. Prin urmare, odată cu extinderea invaziei, a apărut necesitatea schimbării simbolurilor”, a subliniat Kravchenko.

O variantă propusă pentru noua stemă a regiunii Kiev este reprezentarea unui înger la baza acesteia. De-a lungul istoriei, îngerul a fost asociat cu rugăciunile pentru regiunea Kiev, cu protecția locuitorilor săi și a fost înregistrat în documentele istorice ca parte a stemei teritoriului Kievului încă din anul 1416. În trecut, imaginea îngerului a fost inclusă și pe marelui sigiliu de stat al Marelui Ducat al Lituaniei. Pentru steag, au fost propuse patru variante, care includ imaginea îngerului pe fundaluri de diverse culori, cum ar fi albastru, alb și violet.

Reprezentantul oficial a precizat că pentru acest proiect nu s-au cheltuit fonduri din buget, iar noile simboluri vor fi supuse aprobării în cadrul unei ședințe a consiliului regional, după mai multe consultări.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00