39
Ingrediente:
- 440 g paste;
- 500 ml lapte (sau mai mult dacă este nevoie);
- 220 g brânză rasă;
- 1 lingură muştar dijon;
- sare.
Mod de preparare:
- Într-o cratiţă pui pastele şi laptele până dă în clocot. Apoi redu focul și lasă să fiarbă 20 minute, până când pastele s-au înmuiat, amestecând frecvent ca să nu se lipească.
- Ia de pe foc, adaugă brânza şi sarea. Amestecă ca să se combine ingredientele. Adaugă şi muştarul.
- Acoperă cratița, lasă să stea 5 minute. Apoi amestecă din nou şi poţi servi. Mai poţi adăuga o lingură sau mai mult lapte şi să amesteci uşor.
- Opţional, poţi da la cuptor. Transferi cratița într-un tavă, presari deasupra un strat generos de brânză și coci timp de circa 10 minute până când brânza s-a topit.
Poftă bună!