Rompetrol investește în tehnologie de vârf pentru elicopterele SMURD

de admin 2
0 comentariu 26 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Rompetrol, în continuarea eforturilor sale de susținere a sistemului de intervenție în situații de urgență, anunță o nouă achiziție importantă pentru elicopterele SMURD. Compania alocă fonduri în valoare de 180.000 USD pentru achiziționarea de echipamente dotate cu tehnologie de ultimă generație, care vor deservi elicopterele din diverse orașe din țară.

Echipamentele proaspete vor fi instalate în elicopterele din București, Mureș, Brașov, Craiova, Galați, Constanța, Iași, Timișoara, Caransebeș și alte două avioane medicale care vor intra în dotarea SMURD.

Una dintre noutățile aduse de aceste echipamente este un ecograf portabil, care va permite echipajelor de intervenție să evalueze rapid starea pacientului chiar la locul intervenției. Cu o imagine de foarte bună calitate, ecograful va oferi informații esențiale pentru a lua decizii terapeutice corecte și pentru a stabili modul de transport al pacientului. Imaginile pot fi transmise digital către spitale și medici specialiști atunci când este necesar, oferind astfel un sprijin în timp real pentru diagnostic și tratament.

De asemenea, echipamentele includ și un analizor portabil, care va permite echipajelor de intervenție să realizeze o gamă variată de analize de sânge în timp real, cu doar trei picături de sânge recoltat de la pacient. Aceste analize sunt indispensabile în terapia pacienților critici și vor asigura o monitorizare mai precisă a evoluției lor în timpul transportului către spitalele specializate.

Această investiție vine ca parte a angajamentului asumat de Rompetrol în a sprijini dezvoltarea sistemului de urgență la nivel național. În perioada 2020-2023, compania a alocat peste 1.5 milioane USD pentru proiecte menite să îmbunătățească eficiența intervenției în situații de urgență.

În plus, anul trecut, Rompetrol a achiziționat un sistem de realitate virtuală SimX, care oferă posibilități nelimitate de formare a salvatorilor prin simularea diverselor scenarii de situații de urgență. Sistemul va fi utilizat la nivel național pentru instruirea medicilor, asistenților și paramedicilor, contribuind la dezvoltarea abilităților necesare pentru acordarea rapidă și eficientă a primului ajutor.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00