Sfântul Tămăduitor Pantelimon, va fi cinstit la Catedrala “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”

de admin 2
0 comentariu 45 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Joi, 27 iulie, Biserica Ortodoxă va cinstit Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, o sărbătoare deosebit de importantă pentru credincioșii de la malul mării. Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din zonă adăpostește o parte dintre sfintele moaște ale acestui mare doctor fără de arginți.

Slujba Privegherii va începe miercuri, 26 iulie, de la ora 17:00, fiind oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala arhiepiscopală. La ora 17:40, ÎPS Teodosie, alături de preoți și credincioși prezenți, vor purcede în procesiune cu moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, precum și cu ale Sfinților Epictet și Astion.

Traseul procesiunii va fi următorul: Catedrala arhiepiscopală – Str. Arhiepiscopiei – Blvd. Regina Elisabeta – Str. Termele Romane (sensul giratoriu) – Str. Traian – Str. Mihai Viteazu – Str. Sarmisegetuza – Str. Miron Costin (cu un popas de rugăciune la biserica „Adormirea Maicii Domnului”) – Str. Ion Lahovari – Blvd. Mamaia – Str. Mircea cel Bătrân (la stânga, str. Nicolae Iorga, cu un popas de rugăciune pentru oficierea slujbei Litiei la biserica „Sfinții Îngeri”) – Blvd. Tomis – Piața Ovidiu – Str. Arhiepiscopiei – Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Joi, 27 iulie, începând cu ora 6:00, în altarul de vară al Catedralei arhiepiscopale, ÎPS Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu și Sfințirea Mică a Apei. La ora 8:10, va fi celebrată Sfânta Liturghie.

Această sărbătoare reprezintă un moment de profundă închinare și aducere de mulțumiri pentru credincioșii de la malul mării, care se adună în număr mare la Catedrala arhiepiscopală pentru a cinsti moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și pentru a primi binecuvântarea spirituală a ÎPS Teodosie.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00