Temperaturi record în Europa de Sud: Grecia, Spania și Italia se confruntă cu valuri de căldură extreme

by admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Insulele din Marea Mediterană, în special Jerzu și Lotzorai din Sardinia, au înregistrat temperaturi uluitoare în luna iulie, marcând recorduri europene de căldură. Potrivit surselor meteorologice, termometrele au înregistrat incredibila valoare de 48,2 grade Celsius, devenind astfel cea mai înaltă temperatură raportată în Europa pentru luna iulie.

Această previziune îndrăzneață a venit după ce meteorologii au avertizat că zona Siciliei și Sardiniei ar putea fi afectată de o căldură intensă, anticipând valori de 48 de grade Celsius în urmă cu câteva zile.

În timp ce recordul actual al Europei pentru luna iulie a fost stabilit la 48,2 grade Celsius în Jerzu și Lotzorai, o altă mențiune importantă este înregistrată în Palermo, Sicilia. Acolo, temperatura a atins uimitorul prag de 47 de grade Celsius, depășind recordul anterior cu mai mult de 2 grade Celsius. În august 1999, temperatura maximă în zonă era de 44,8 grade Celsius.

Meteorologii estimează că valul de căldură va continua să afecteze regiunea până la mijlocul săptămânii, urmând ca de joi să înceapă să se diminueze treptat. Cu toate acestea, temperaturile rămân ridicate, cu maxime de peste 35 de grade Celsius și în continuare.

Pe lângă temperaturile extreme, Grecia se confruntă cu incendii devastatoare în aceste zile, care au afectat insulele Rodos, Corfu și Eubeea. Valul de căldură în Grecia a devenit cel mai lung din istoria țării, durând mai bine de 11 zile și, conform prognozelor, se preconizează să continue pentru încă 17 zile. În Grecia, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura atinge sau depășește 39 de grade Celsius, iar în acest weekend, temperaturile așteptate pot ajunge până la 45 de grade Celsius.

Autoritățile din toate aceste țări rămân vigilenți și îndeamnă cetățenii să fie precauți, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze adecvat în fața acestei situații meteorologice extreme.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00