Noi detalii privind Black Sea Air Show!

de admin 2
0 comentariu 38 vizualizari 5 minute de citit
A+A-
Reset

Black Sea Air Show este organizat de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța în parteneriat cu Aeroclubul României și Agenția de Turism și Evenimente Mistral Tours & Events, și beneficiază de sprijinul Forțelor Aeriene Române, Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și al Primăriei Mihail Kogălniceanu. Evenimentul de excepție se va desfășura în data de 5 august.

Bogdan Artagea, Directorul General al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța, a declarat: “Am pregătit un program special și complex ce cuprinde numere inedite de acrobație aeriană, susținute de personalul aeroportuar care s-a implicat activ în asigurarea tuturor condițiilor de securitate și siguranță. Intrarea este liberă, iar publicul va avea acces începând cu ora 09:30. Vom informa în curând și cu privire la opțiunile de transport pentru cei care doresc să participe, asigurându-ne că toți se vor putea organiza pentru acest eveniment extraordinar.”

Forțele Aeriene Române și Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu vor impresiona cu o demonstrație aeriană și statică pe măsura așteptărilor tuturor participanților.

Programul evoluțiilor este impresionant, cuprinzând prezentări dinamice ale următoarelor aeronave:

 • 2 avioane de luptă multirol F-16 MLU Fighting Falcon
 • 1 avion de luptă multirol Eurofighter Typhoon (ITA)
 • 9 elicoptere IAR 330 Puma în diverse echipări
 • 2 aeronave de transport tip C-27J Spartan
 • 7 avioane ușoare de tip IAK-52, inclusiv cele din formația de înaltă acrobație “Iacării Acrobați”
 • 3 aeronave de tip IAR-99 ȘOIM
 • 1 elicopter tip Bell 206
 • 2 elicoptere de tip UH-60 Black Hawk (SUA)
 • 2 elicoptere de tip AH-64 Apache (SUA)
 • 2 elicoptere de tip CH-47 Chinook (SUA)
 • 1 elicopter de tip IAR-316 B Alouette (IGAv)
 • 1 elicopter de tip Eurocopter EC-135 (IGAv)
 • 1 sistem de aeronave fără pilot – UAS (SMFT)

Comandorul Nicolae Crețu, reprezentant al Forțelor Aeriene Române, a declarat: “Ne dorim să contribuim la realizarea unui spectacol aerian impresionant și memorabil, implicând un număr considerabil și divers de aeronave, cu evoluții multiple și variate, demonstrații de parașutare de înaltă precizie și prezentări ale capabilităților Forțelor Aeriene, Terestre și pentru Operații Speciale în exerciții tactice demonstrative.”

George Rotaru, Directorul General al Aeroclubului României, a subliniat: “Aniversăm 100 de ani de la înființarea Aeroclubului României în acest an, și ne propunem să aducem evoluții spectaculoase la Constanta Black Sea Air Show! Împreună cu formația de acrobație Șoimii României, am pregătit un program variat ce include evoluții solo și în formație cu diferite tipuri de aeronave, precum și o expoziție statică impresionantă.”

Corina Martin, din partea Agenției de Turism și Evenimente Mistral Tours & Events, co-organizator principal al evenimentului, a spus: “Lucrăm într-un comandament de organizare extrem de riguros, asigurându-ne că vom oferi un show aerian de excepție, așa cum o merită locuitorii din Constanța și turiștii noștri. Evenimentul promite să fie istoric, cu peste 20.000 de vizitatori așteptați. Cu toții suntem determinați să facem ca acest spectacol să fie de neuitat!”

Evenimentul va avea loc pe data de 5 august, așa că asigurați-vă că salvați această dată în calendar pentru a fi martorii unui show aerian senzațional la malul Mării Negre! #CerSenin

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00