53
Ingrediente pentru blat:
- 150 g fulgi de ovăz;
- 50 g nuci;
- 1 praf scorţişoară;
- 1 praf de sare;
- 3 linguri ulei;
- 2 linguri miere.
Ingrediente pentru umplutură:
- 200 g cremă de brânză;
- 200 g iaurt grecesc;
- 50 g miere;
- 1 ou;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- căpşuni, pentru decor.
Mod de preparare:
- Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de brioşe în forme. Combini fulgii de ovăz cu nucile sfărâmate, scorţişoara, sarea, uleiul şi mierea. Omogenizezi şi pui câte o lingură de blat în forme, presând până se nivelează. Dai la cuptor pentru 10 minute.
- Separat, mixezi crema de brânză, adaugi iaurtul, mierea, oul şi esenţa de vanilie. Pui umplutura în forme şi dai din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. După ce s-a răcorit, ornezi cu căpşuni tăiate.
Poftă bună!