59
Ingrediente:
- 1 linguriţă ulei;
- 1 linguriţă unt;
- 1 ceapă tăiată subţire;
- 250 g ciuperci, feliate;
- 500 g carne de vită, tăiată în fâşii;
- ¼ cană coniac;
- sare, piper;
- 1/2 cană supă de vită;
- 1 frunză de dafin;
- 1 linguriţă boabe muştar;
- 1 cană smântână;
- 1 legătură pătrunjel, tocat.
Mod de preparare:
- Încingi uleiul şi untul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi ciupercile la foc mic, 7-10 minute. Le scoţi din tigaie și le pui deoparte. Adaugi în tigaie bucăţile de carne şi le laşi pe foc iute 3-5 minute.
- Adaugi coniacul peste carnea de vită şi laşi în continuare pe foc până când se elimină alcoolul. După aceea adaugi supa, muștarul, frunza de dafin, sarea şi piperul după gust.
- Cureţi cu o spatulă fundul tigăii, pentru că toate acele bucăţi crocante vor da savoare sosului.
- Repui ceapa şi ciupercile în tigaie şi mai lași 3 minute până când compoziţia bolboroșește. Adaugi smântâna şi pătrunjelul. Apoi opreşti focul.
- Poţi servi cu piure de cartofi, orez sau paste.
Poftă bună!