Vită Stroganoff

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 1 linguriţă ulei;
  • 1 linguriţă unt;
  • 1 ceapă tăiată subţire;
  • 250 g ciuperci, feliate;
  • 500 g carne de vită, tăiată în fâşii;
  • ¼ cană coniac;
  • sare, piper;
  • 1/2 cană supă de vită;
  • 1 frunză de dafin;
  • 1 linguriţă boabe muştar;
  • 1 cană smântână;
  • 1 legătură pătrunjel, tocat.

Mod de preparare:

  1. Încingi uleiul şi untul într-o tigaie şi căleşti ceapa şi ciupercile la foc mic, 7-10 minute. Le scoţi din tigaie și le pui deoparte. Adaugi în tigaie bucăţile de carne şi le laşi pe foc iute 3-5 minute.
  2. Adaugi coniacul peste carnea de vită şi laşi în continuare pe foc până când se elimină alcoolul. După aceea adaugi supa, muștarul, frunza de dafin, sarea şi piperul după gust.
  3. Cureţi cu o spatulă fundul tigăii, pentru că toate acele bucăţi crocante vor da savoare sosului.
  4. Repui ceapa şi ciupercile în tigaie şi mai lași 3 minute până când compoziţia bolboroșește. Adaugi smântâna şi pătrunjelul. Apoi opreşti focul.
  5. Poţi servi cu piure de cartofi, orez sau paste.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00