22
Ingrediente:
- 1 cană făină;
- ½ cană zahăr pudră;
- ½ cană unt în cuburi;
- 10 g lavandă;
- 1 linguriţă coajă lămâie răzuită;
- 1 lingură zeamă lămâie;
- ½ linguriţă coajă de limetă răzuită;
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
- Încingi cuptorul. Pui într-un mixer făina, zahărul pudră, untul, lavanda, coaja răzuită de lămâie şi limetă, zeama de lămâie şi sarea. Mixezi până obţii un amestec omogen.
- Din acest aluat, iei jumătate de lingură de compoziție și o rulezi pe fiecare între palme pentru a forma biluţe.
- Le pui pe o foaie de copt unsă cu grăsime şi apoi le aplatizezi cu mâna sau cu dosul unei lingure.
- Dai la cuptor până când se rumenesc marginile fursecurilor, cam 11-12 minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească înainte de a le servi.
Poftă bună!