25
Ingrediente:
- 1 kg cartofi;
- 2 linguri ulei;
- 500 g ciuperci;
- 150 g ceapă;
- 100 g făină;
- sare, piper;
- mărar.
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii curăţaţi în apă cu sare, până intră furculiţa în ei.
- Între timp căleşte ceapa în ulei împreună cu ciupercile tocate. Asezonează cu sare şi piper, după gust, şi, când s-a rumenit, dă deoparte şi adaugă mărarul tocat.
- Scurge cartofii şi lasă-i la răcit, după care zdrobeşte-i şi amestecă-i cu făina. Fă chiftele din cartofi, pe care le aplatizezi.
- Aşezi câte o lingură de umplutură. Pune deasupra o altă chiftea aplatizată. Încinge din nou uleiul din tigaie şi prăjeşte aceste chiftele de cartofi până se rumenesc pe ambele părţi.
Poftă bună!