Numărul cazurilor medicale crește în timpul sezonului estival la Spitalul Municipal Mangalia

de admin 2
0 comentariu 16 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

În fiecare sezon estival, numărul cazurilor prezentate la Compartimentul Primiri Urgențe al Spitalului Mangalia înregistrează o creștere semnificativă, comparativ cu perioadele din extrasezon. Potrivit reprezentanților unității medicale din sudul județului Constanța, cei mai mulți pacienți care apelează la serviciile medicale sunt turiștii aflați în vacanță în sudul litoralului. Într-o lună, numărul prezentărilor depășește 3000, iar săptămânal, chiar și 900 de pacienți solicită asistență medicală de specialitate.

Spitalul Municipal Mangalia, situat la aproximativ 50 km de principala unitate sanitară a județului, este foarte solicitat de către turiștii care vin să-și petreacă vacanța pe litoralul nostru, în perioada de vârf ajungând la peste 3000 de prezentări într-o lună.

Printre cele mai frecvente simptomatologii se numără afecțiunile cauzate de expunerea prelungită la soare în orele nepotrivite, ceea ce duce la insolații, accidente de scufundare în apă, înțepături de insecte, toxiinfecții alimentare, și altele. În această perioadă, linia de gardă din Compartimentul Primiri Urgențe funcționează la capacitate maximă, iar majoritatea pacienților nu necesită internare, fiind tratați în regim ambulatoriu.

În prezent, se desfășoară lucrări de extindere, modernizare și dotare a Ambulatoriului Spitalului Municipal, proiect finanțat din fonduri europene. Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter și două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate, pentru a face față creșterii cererii de asistență medicală în această regiune cu flux turistic intens.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00