32
Ingrediente:
- 500 g aluat de foitaj;
- 1 ou;
- 1 gălbenuș;
- 250 g brânză de vaci;
- 5 linguri zahăr;
- 1 plic zahăr vanilat;
- 60 g unt;
- 1 vârf de cuţit coajă de lămâie;
- 6 jumătăţi de caise din compot.
Mod de preparare:
- Foaia de aluat o întinzi puţin şi o tai în şase pătrate. Aduni marginile la centrul fiecărui pătrat de aluat, apeşi uşor ca să se lipească şi ungi cu ou bătut.
- Mixezi brânza cu zahărul, untul topit, zahărul vanilat, gălbenuşul şi coaja de lămâie. Aşezi în fiecare centru al cuiburilor compoziţie de brânză şi deasupra pui câte o jumătate de caisă.
- Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.
Poftă bună!