România primește 9,6 miliarde de euro pentru infrastructura de transport prin fondurile UE

de admin 2
0 comentariu 30 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

România primește o alocare generoasă de 9,6 miliarde de euro pentru Programul Transport 2021-2027, prin intermediul Politicii de Coeziune a Uniunii Europene. Aceste investiții vor juca un rol esențial în crearea unei rețele de infrastructură de transport de înaltă calitate, cu scopul de a asigura o conectivitate eficientă între toate regiunile țării și între România și celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Fondurile europene vor fi direcționate către realizarea și reabilitarea drumurilor, modernizarea căilor ferate, îmbunătățirea gărilor și haltelor feroviare, dezvoltarea liniilor de tramvai și metrou, facilitarea navigației pe căile navigabile interioare, crearea conexiunilor intermodale, achiziționarea de trenuri moderne și amenajarea de puncte de alimentare și reîncărcare cu combustibili alternativi, conform comunicatului oficial al Guvernului.

Programul Transport 2021-2027 își propune să urmărească următoarele priorități:

  • Îmbunătățirea conectivității rutiere pentru o mobilitate mai fluidă și eficientă.
  • Creșterea siguranței rutiere, dar și îmbunătățirea eficienței transportului feroviar de călători.
  • Dezvoltarea mobilității în comunitățile urbane, pentru a facilita accesul la transportul public și reducerea traficului auto.
  • Dezvoltarea transportului naval și multimodal, pentru a stimula comerțul și conectivitatea maritimă.

Pentru a rămâne la curent cu toate detaliile privind prioritățile de investiții susținute de politica de coeziune și modul în care acestea vor contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România îi invită pe cetățeni să urmărească cu atenție campania în desfășurare și să se informeze din surse oficiale.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00