Tulcea sărbătorește 85 de ani de la prima călătorie a Trenului Regal

de admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În cadrul festivalului Delta Waves, organizat cu ocazia aniversării „85 de ani de la intrarea primului tren în Orașul Tulcea” și inaugurării noii faleze din Tulcea, atracția principală va fi Trenul Regal. Acest tren special a sosit în gara Tulcea Oraș în dimineața aceasta și va putea fi vizitat de publicul interesat până pe 30 iulie.

În interiorul Gării CFR Tulcea va fi organizată o expoziție de fotografii vechi de pe linia Medgidia – Tulcea, aducând astfel o notă nostalgică evenimentului. Ultima dată când Trenul Regal a ajuns în Dobrogea a fost în data de 15 iunie 2018, oprindu-se în gările Fetești, Cernavodă, Medgidia și Constanța, cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România și 160 de ani de la începerea lucrărilor liniei de cale ferată Cernavodă – Constanța.

Linia 804, Medgidia – Tulcea, a fost finalizată pe 25 martie 1938, odată cu inaugurarea ultimei porțiuni dintre Babadag și Tulcea. Cu această realizare, Tulcea devenea ultimul oraș reședință de județ de pe teritoriul actual al României conectat prin cale ferată la restul țării.

Istoria construcției liniei Medgidia – Tulcea a început în anul 1911, odată cu începerea lucrărilor de la Medgidia, iar în anul 1935 au fost reluate lucrările, alegându-se un alt traseu decât cel inițial. După ani de muncă și întreruperi, la data de 25 martie 1938, a fost inaugurată ultima porțiune a liniei, între Babadag și Tulcea.

Festivalul Delta Waves va oferi ocazia celor prezenți să se bucure de istoria și tradițiile feroviare ale zonei, să viziteze Trenul Regal și să se bucure de atmosfera plină de emoție și sărbătoare în frumosul oraș Tulcea.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00