Copiii ucraineni și români se întrec online în turneul „Șah fără frontiere”

de admin 2
0 comentariu 26 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Fundația World Vision România, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.N. Roman” din Constanța, organizează marți, 1 august 2023, începând cu ora 19:00, un turneu de șah intitulat “Șah fără frontiere” online. Evenimentul are ca scop promovarea integrării între comunitățile ucrainene și românești, adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani.

Inițiativa vine în urma participării deja existente a copiilor din ambele comunități la sesiuni educaționale de șah susținute de un candidat ucrainean și maestru FIDE la Biblioteca Județeană “I.N. Roman” din Constanța. Prin deschiderea competiției de șah către public, organizatorii speră să stimuleze interesul copiilor pentru acest joc fascinant. Astfel, șahul devine un mijloc de a dezvolta legături și prietenii între tinerii ucraineni și români, descoperind prin sport că au multe lucruri în comun.

Răzvan Nicola, specialist educațional din cadrul World Vision – filiala Constanța, a subliniat importanța acestei inițiative și impactul pozitiv pe care îl poate avea asupra copiilor participanți.

Cei mai buni 10 finaliști ai turneului online vor avea ocazia să concureze într-o finală specială alături de un maestru de șah din Ucraina, care va avea loc miercuri, 2 august, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Județeană “I.N. Roman” din Constanța. Această finală reprezintă o oportunitate unică pentru tinerii talentați de a se întrece într-un mediu competitiv și de a-și îmbunătăți abilitățile în jocul de șah.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00