Deficiențe grave în alimentația publică în stațiunile turistice: 59 de unități au fost sancționate contravențional

de admin 2
0 comentariu 45 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care desfășoară activități în cadrul Comandamentului Sezonului Estival 2023, au efectuat verificări în ultima săptămână în 264 de unități situate în zonele turistice de interes, cum ar fi Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia și Constanța.

În urma inspecțiilor, au fost constatate deficiențe în următoarele domenii:

  • Comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar.
  • Nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare.
  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, etc.

Conform reprezentanților Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), un număr de 59 de unități au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 621.400 de lei.

De asemenea, au fost emise două ordonanțe de interzicere a activității și o ordonanță de suspendare a activității. Pe lângă aceste măsuri, s-a decis confiscarea și direcționarea către unități de neutralizare a unei cantități de 818 kg de carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, precum și înghețată.

Un caz notabil a fost înregistrat la un resort de lux din Costinești, unde inspectorii au confiscat 593 de kg de pește și carne. Produsele erau fie expirate, fie depozitate în condiții de igienă foarte precare.

Drept urmare a neregulilor constatate, inspectorii ANSVSA au emis o ordonanță de interzicere a activității și o amendă în valoare de 72.000 de lei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00