Partidul AUR propune construirea de insule și peninsule artificiale pe litoralul Mării Negre

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

AUR propune insule și peninsule artificiale pe litoralul Mării Negre în programul său de guvernare pentru viitoarele alegeri. Această propunere a stârnit deja controverse în spațiul public. Partidul susține că acceptă investiții private în zona Mării Negre pentru construirea de astfel de insule, inspirate de cele din Dubai. Cu toate acestea, detalii concrete lipsesc din programul partidului.

Parlamentarii AUR de Constanța au fost întrebați despre proiectul insulelor și peninsulelor artificiale. Senatorul AUR Evghenia Aelenei a declarat că există o propunere discutată la nivelul orașului Constanța de către mai mulți oameni de afaceri apropiați de partid. Aceștia au vorbit despre construirea unei insule în largul mării, asemănătoare celor din Dubai. Cu toate acestea, proiectul se află încă la stadiul de idee și nu există un plan concret.

Pe de altă parte, deputatul AUR Dănuț Aelenei a exprimat scepticism referitor la viabilitatea proiectului. El consideră că România dispune de suficient spațiu de construcție pe uscat și că ar putea folosi marea în scopuri energetice, precum energia eoliană.

Deputatul AUR Adrian Axinia nu a oferit detalii concrete despre proiect și a susținut că acesta poate fi pus în aplicare doar după calmarea situației din Marea Neagră, luând în considerare actuala incertitudine dată de războiul de la graniță.

În ciuda acestor declarații, liderul AUR Claudiu Târziu a afirmat că proiectul va fi detaliat și prezentat în mod oficial în toamnă, odată cu toate celelalte măsuri din programul de guvernare.

Astfel de proiecte de insule artificiale nu sunt noi în lume, fiind implementate în locuri precum Dubai, Singapore sau Rusia. Cu toate acestea, viabilitatea și fezabilitatea unui astfel de proiect în Marea Neagră rămâne deocamdată un subiect de dezbatere și cercetare. Până la clarificarea detaliilor și prezentarea unui plan concret, proiectul propus de AUR va continua să atragă atenția și să fie supus criticilor din partea opiniei publice și a experților.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00