THR Marea Neagră a vândut hoteluri și a disponibilizat personal

de admin 2
0 comentariu 114 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

THR Marea Neagră, cândva cea mai importantă companie de turism din sud-estul Europei, a dat afară 50 din cei 71 de angajați pe care îi avea la începutul anului, în cadrul unui amplu plan de restructurare. Compania a trecut prin schimbări majore în ultimul timp, vânzând sau închiriind majoritatea hotelurilor sale.

În urma licitațiilor publice organizate în decembrie 2022, au fost adjudecate și închiriate activele Complexul hotelier Bran-Brad-Bega, Complexul hotelier Siret și Complexul hotelier Sirena. Cu toate acestea, nu toate activele au prezentat interes pentru închiriere, nimeni neînregistrându-se la licitație pentru Restaurantul Prahova, Complexul hotelier Semiramis și Complexul Tosca.

Compania a continuat cu licitațiile publice în ianuarie 2023, care au dus la vânzarea de active precum Complexul hotelier Venus și Complexul hotelier Jupiter, printre altele. La finalul lunii martie 2023, compania a închiriat activele Complexului turistic Cleopatra, Complexului turistic Narcis, Complexului turistic Balada, Complexului turistic Cerna și Bufetului Narcis din stațiunea Saturn, împreună cu altele.

În contextul schimbărilor radicale și a vânzărilor de active, compania a decis să restructureze complet organigrama și să reducă personalul. Astfel, din 71 de angajați, THR Marea Neagră a ajuns la doar 24 de salariați, dintre care 2 vor ieși la pensie în vară.

În trecut, compania deținea 12 hoteluri și 9 restaurante, care o făceau un lider al industriei de turism. Cu toate acestea, afacerile au înregistrat o scădere semnificativă, generând pierderi în anul fiscal 2022, comparativ cu profiturile substanțiale din 2021. Cu aceste schimbări dramatice, THR Marea Neagră se confruntă cu provocări semnificative în domeniul turismului și caută soluții pentru a-și consolida activitatea într-un context mai dificil.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00